Heracles Almelo heeft buitenspeler op proef

Foto: Marco Oomen Fotografie

In de zoektocht naar aanvallende versterking heeft Heracles Almelo deze week Ismail Azzaoui op proef. De 22-jarige aanvaller zit zonder club nadat zijn contract bij VfL Wolfsburg afgelopen zomer afliep. Vandaag stond hij in Almelo voor het eerst op het trainingsveld.

De buitenspeler werd in het seizoen 2017-2018 nog door Wolfsburg verhuurd aan Willem II. De jonge Belg kent daarmee dus al de Eredivisie. Hij scoorde 4 keer en gaf ook nog eens 6 assists. Ook kwam Azzaoui uit voor Anderlecht, Tottenham Hotspur en sinds 2015 voor Wolfsburg. De Bundesligaclub betaalde vijf jaar geleden nog 1 miljoen euro voor de aanvaller met Marokkaanse roots. Verdeeld over twee invalbeurten speelde Azzaoui slechts 20 minuten in de Bundesliga.

“We kennen hem uit zijn tijd bij Willem II en Wolfsburg”, aldus technisch directeur Tim Gilissen op de website van Heracles Almelo. “We willen hem deze week graag van dichtbij meemaken om te zien of het tot een samenwerking kan leiden.”

Mogelijke transfer Van der Water?

Het is onbekend of de stageperiode van Azzaoui moet worden gezien in het perspectief van de transferwens van Silvester van der Water. De 23-jarige aanvaller hoopt nog altijd de overstap te maken naar Orlando City.