Heracles Almelo legt stagiair Azzaoui definitief vast

Foto: Marco Oomen Fotografie

Heracles Almelo en Ismail Azzaoui gaan definitief met elkaar in zee. De 22-jarige aanvaller heeft in Almelo zijn handtekening gezet onder een eenjarig contract. Het is onbekend of er een optie voor nog een seizoen is opgenomen.

In september was Azzaoui al een aantal dagen op proef. Dat heeft nu geleid tot een contract. Technisch directeur Tim Gilissen op de website van Heracles: “We hebben na de testperiode van Ismail gekeken hoe het tot een definitieve samenwerking kon komen. Dat is nu gelukt. We zijn blij dat hij hier is.” En soortgelijke woorden ook vanuit Azzaoui: “Heracles Almelo is een mooie club. Ik ga er alles aan doen om hier te slagen.”

De 22-jarige aanvaller kwam deze zomer zonder club te zitten nadat zijn contract bij VfL Wolfsburg afliep. De Duitse club verhuurde hem in het seizoen 2017-2018 aan Willem II. Dat leidde tot 24 duels in de Eredivisie, met 4 goals en 6 assists. De voormalig Belgisch jeugdinternational begon zijn loopbaan echter bij Anderlecht. In Brussel viel hij zoveel op dat hij als jeugdspeler de overstap maakte naar Tottenham Hotspur.

In 2015 betaalde Wolfsburg voor de toen zeventienjarige aanvaller 1 miljoen euro. In Duitsland wist hij echter niet door te breken. Hij kwam tot slechts twee invalbeurten. Er is de 22-jarige Azzaoui nu alles aan gelegen om door te breken bij Heracles Almelo. Mogelijk lonkt er dan zelfs nog een interlandloopbaan voor Marokko waar zijn roots liggen.