Heracles Almelo weet Burgzorg te behouden

Heracles Almelo en Delano Burgzorg gaan langer met elkaar door. De buitenspeler werd door Heracles het afgelopen half jaar al gehuurd van Serie B-club Spezia Calcio. Dat wordt nu een definitief verblijf. Burgzorg tekende voor drie seizoenen met een optie op een vierde jaar.

“Ik kwam in de winterstop naar deze club en voel me hier sindsdien op mijn plek”, aldus Burgzorg op de clubsite van Heracles Almelo. “Het is jammer dat het aantal wedstrijden door de omstandigheden beperkt bleef, maar ik heb het team, de club en de supporters gelukkig al wel goed leren kennen. Vanaf nu kan ik me definitief focussen op Heracles Almelo, dat is prettig. Ik ga er alles aan doen een belangrijke bijdrage te leveren aan hopelijk mooie sportieve prestaties.”

Ook technisch directeur Tim Gilissen is blij met de transfer: “De insteek van de huurovereenkomst was dat Delano zich afgelopen half jaar kon bewijzen. Zoals hij zelf aangeeft is het aantal gespeelde duels beperkt gebleven, maar hij heeft daarin wel laten zien wat hij in zijn mars heeft. We hebben alle vertrouwen in zijn kunnen en geloven dat Delano de komende jaren waardevol voor ons kan zijn. We geven de samenwerking daarom graag een vervolg.”