Heracles haalt Duitse goaltjesdief uit Oostenrijk

Heracles Almelo heeft een opvolger van Cyriel Dessers te pakken. De topscorer van de Eredivisie wordt in Almelo opgevolgd door Sinan Bakis. De aanvaller komt over van het Oostenrijkse Admira Wacker en tekende voor drie seizoenen.

De 26-jarige Bakis is geboren in Duitsland maar heeft Turkse roots. Dat verklaart ook waarom hij via het tweede elftal van Bayer Leverkusen naar Turkije trok. Daar speelde hij Kayserispor en Bursaspor. Sinds 2018 speelt Bakis voor Admira Wacker. Daar scoorde hij afgelopen seizoen in de Oostenrijkse Bundesliga 12 keer in 25 duels. Bakis op de website van Heracles Almelo: “Heracles Almelo is een goede club voor mij. Ik denk en hoop hier een volgende stap te kunnen maken. Ik verheug me er op om in dit stadion te spelen, doelpunten te maken en overwinningen te vieren.”

“Sinan is een speler die goed past in het profiel dat we zoeken”, zegt technisch manager Tim Gilissen. “Daarbij kijk je natuurlijk naar doelpunten en leeftijd, maar ook naar het speltype. Sinan is een teamspeler die hard werkt en veelzijdig is in zijn manier van doelpunten maken. Met zijn ruime ervaring en specifieke kwaliteiten kan hij veel toevoegen aan onze ploeg.”