Heracles neemt Vloet over van Excelsior

Heracles Almelo wordt de nieuwe club van Rai Vloet. Volgens het Algemeen Dagblad staat Heracles op het punt om de 25-jarige middenvelder over te nemen van Excelsior. Vloet is transfervrij vanwege een alflopende verbintenis.

Vloet speelde in de Eredivisie eerder voor PSV en NAC Breda. Na teleurstellende buitenlandse avonturen bij het Italiaanse Frosinone Calcio en het Belgische Sint-Truiden streek Vloet neer bij Excelsior. In Kralingen leefde Vloet in de Keuken Kampioen Divisie weer helemaal op. De aanvaller middenvelder scoorde 14 keer en gaf ook nog eens 6 assists, dat deed hij in 29 wedstrijden. Hiermee kroonde Vloet zich tot clubtopscorer.

Volgens het Algemeen Dagblad waren er meer clubs uit de Eredivisie die belangstelling voor Vloet hebben getoond. Het is echter Heracles Almelo dat aan het langste eind gaat trekken. Heracles Almelo maakte gisteren al bekend dat Delano Burgzorg blijft. Hij werd het afgelopen half jaar gehuurd van het Italiaanse Spezia.

Voor Heracles Almelo worden het sowieso nog drukke maanden. De selectie is flink uitgedund. Zo keert Mauro Junior terug naar PSV, en besloten spelers als Mohammed Osman, Reuven Niemeijer, Joey Konings en Dario van den Buijs hun aflopende contract niet te verlengen.  Konings en Van den Buijs vonden inmiddels onderdak bij respectievelijk De Graafschap en Beerschot.