Heracles pikt verdediger op bij reserves FC Köln

Heracles Almelo heeft zich versterkt met Elias Oubella. De centrale verdediger was eerder in de voorbereiding al op proef in Almelo. Nu zette de negentienjarige Duitser zijn handtekening onder een tweejarig contract met een optie voor nog een seizoen. Oubella komt over van 1. FC Köln II.

Oubella trainde eerder al mee bij Heracles Almelo. De verdediger op de website van Heracles Almelo: “Die twee weken heb ik als heel positief ervaren. Ik werd goed opgevangen door het team en voelde me hier op mijn plek. Ik ben blij dat ik nu voor Heracles Almelo getekend heb.”

“Elias heeft ons overtuigd van zijn kwaliteiten”, aldus technisch directeur Tim Gilissen. “We verlengden zijn stageperiode begin augustus en hebben hem ook in de oefenduels tegen FC Groningen en PEC Zwolle in actie gezien. Toen al hebben we met FC Köln gesproken over een overgang, maar dat was op dat moment niet mogelijk. Nu aan het einde van de transferwindow was dat gelukkig wel het geval. Met de komst van Elias hebben we de verdediging naar wens ingevuld.”

De centrale verdediger speelde sinds 2013 in de jeugd van  1. FC Köln. Als jeugdinternational kwam hij uit voor Duitsland onder 16 en Duitsland onder 18 jaar.