Heracles snel weer met eerste keus op goal

Foto: Marco Oomen Fotografie

Heracles Almelo heeft haar beoogde eerste doelman weer bijna terug. Janis Blaswich trainde vandaag weer voor het eerst mee met de andere keepers. Al vroeg in het seizoen liep de Duitse doelman een spierblessure op.

“Het gaat goed met me, ik ben volledig pijnvrij” vertelt de 29-jarige doelman op de website van Heracles Almelo. “Het is fijn om weer naar buiten te kunnen en met de andere doelmannen te trainen. Ik stond al een week op het veld voor wat simpele oefeningen, maar nu voor het eerst weer in de groep.”

Janis Blaswich vervolgt: “Ik heb ontzettend hard getraind. Iedere dag werkte ik aan mijn herstel. Ook probeerde ik mijn teamgenoten te helpen waar ik dat kon. Ik wilde iets doen voor het team, zoals de wedstrijden en trainingen bekijken, opmerkingen maken en met de speler te praten.”

Tijdens zijn afwezigheid keepten Michael Brouwer en Koen Bucker. De 27-jarige Brouwer keepte inmiddels vijf duels (8 tegentreffers). De 24-jarige Bucker keepte de laatste twee duels. Tegen FC Utrecht (4-1) werd ruim gewonnen, tegen VVV Venlo werd nipt verloren (3-2). Nu lijkt Blaswich op korte termijn weer het stokje over te nemenm.

“Koen Bucker en Michael Brouwer hebben het allebei prima gedaan”, zegt de Duitse doelman op de site van Heracles. “Ook Daniel (Mesenhöler) is erg belangrijk geworden binnen de selectie. Dat merk je als er een doelman uitvalt. Ze hebben allebei goede wedstrijden gespeeld, daar ben ik trots op. Het is fijn om met goede doelmannen samen te werken. Ik was vroeger ook niet altijd eerste doelman, dus weet ook hoe het is om geduld te moeten hebben. Ik heb veel gepraat met mijn collega’s, berichten gestuurd en tips gegeven. Ik weet dat we elkaar kunnen helpen waar nodig.”