Heracles zegt nee tegen bod Orlando City

Foto: Marco Oomen Fotografie

Orlando City heeft tevergeefs een bod gedaan op Silvester van der Water. De club uit de Amerikaanse profcompetitie MLS heeft bij Heracles Almelo een officieel bod voor de buitenspeler neergelegd. Heracles Almelo heeft dat echter niet geaccepteerd.

Bij monde van technisch directeur Tim Gilissen in Tubantia heeft Heracles Almelo laten weten dat het bod niet interessant genoeg was om überhaupt in gesprek te gaan. Het is onbekend hoe hoog het bod was. Bij voorkeur wil Heracles Almelo de speler helemaal niet kwijt. Gilissen: “Het spreekt voor zich dat we in deze fase liever geen spelers meer kwijtraken.”

De 23-jarige Van der Water is na zijn overgang van Almere City bezig aan zijn derde seizoen in Almelo. Net als vorig seizoen lijkt er ook komend seizoen weer een basisplaats in te zitten. Van der Water heeft bij Heracles nog een contract tot volgend jaar zomer (2021), maar Heracles heeft een optie om dit eenzijdig met een jaar te verlengen.

Orlando City heeft met de 33-jarige routinier Nani al een enorme smaakmaker aan de linkerkant. De oud-speler van Sporting Lissabon, Manchester United, Fenerbahce, Lazio Roma en Valencia speelt sinds februari 2019 in de Verenigde Staten. Orlando City staat na 7 duels op een vierde plaats in de MLS Eastern Conference.