Hoffenheim en Schreuder halen opgelucht adem

Opluchting bij TSG Hoffenheim. Na zeven wedstrijden zonder overwinning was het vandaag dan eindelijk zo ver. Het elftal van Alfred Schreuder versloeg op eigen veld FC Köln met 3-1.

Hoffenheim kwam al na elf minuten spelen op voorsprong door een goal van Christoph Baumgartner. Toen binnen een half uur spelen de bezoekers na een rode kaart van de Belg Sebastiaan Bornauw ook nog eens met een man minder kwamen te staan, begon het er voor Hoffenheim goed uit te zien. Jammer voor de Nederlandse voetbalfan was dat Kingsley Ehizibue slachtoffer was van een tactische wissel aan de kant van FC Köln.

DEen tweede doelpunt vlak voor rust van Baumgartner voor Hoffenheim werd nog afgekeurd. Vlak na rust tekende de jonge Oostenrijkse middenvelder alsnog voor de 2-0. Diens ploeggenoot Steven Zuber tekende na 48 minuten spelen zelfs voor de 3-0. De wedstrijd leek daarmee gespeeld. De thuisploeg zou het laatste half uur na twee keer geel en dus rood ook met een man minder komen te staan. Verdediger Hubner was de boosdoener. FC Köln rook bloed en tekende via Kainz voor de aansluitingstreffer. Twaalf minuten voor tijd kreeg het ook nog een strafschop. Oud-Heerenveen aanvaller Mark Uth benutte de strafschop niet. Hierdoor werd een hete laatste tien minuten voor Hoffenheim voorkomen.

Er werd al enige tijd gespeculeerd over de toekomst van Schreuder. Eerder stelde Schreuder al dat de komende duels cruciaal zijn voor de toekomst van Hoffenheim. De ambitieuze club heeft door de overwinning weer de aansluiting gevonden met de nummer zes positie, die aan het einde van het Bundesliga seizoen recht geeft op een Europe League ticket. Nummer zes Wolfsburg heeft drie punten voorsprong op Hoffenheim, wel heeft de ploeg van Wout Weghorst het een significant beter doelsaldo.