Horrordag voor Rick van Drongelen

Het was niet de dag waar Rick van Drongelen. Zeker geen droomdag, misschien wel een horrordag. Van Drongelen liep met HSV de laatste kans op promotie naar de Bundesliga mis. Van Drongelen tekende met een eigen doelpunt voor de 0-1, leidde de 0-2 in en scheurde ook nog eens zijn voorste kruisband af.

Rick van Drongelen had volgend seizoen met HSV in de Bundesliga moeten spelen. Na de hervatting van de Tweede Bundesliga gaf HSV het compleet uit handen. Ook vandaag weer. HSV ging in het eigen Volksparkstadion met 1-5 onderuit tegen middenmoter SV Sandhausen. Ook de 21-jarige Van Drongelen kon net als de voorbije weken zijn vorm niet pakken. Tot overmaat van ramp scheurde Van Drongelen vandaag de voorste kruisband in zijn linkerknie af.

“Toen het gebeurde deed het echt veel pijn”, aldus Van Drongelen in gepsrek me het Algemeen Dagblad. “Daarna leek het beter te gaan. De teamarts deed wat testen en daarbij had ik niet echt pijn. Misschien valt het wel mee, dacht ik toen.” Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat het niet mee zat voor de geboren Zeeuw. “De voorste kruisband was volledig afgescheurd. Wat wel positief was, is dat er verder niets kapot is in mijn knie. Omdat het alleen de kruisband is, staat voor het herstel zo’n zes maanden.’’

Net als vorig seizoen eindigt HSV als vierde in de Tweede Bundesliga. Daarmee grijpt het overal naast. Van Drongelen: “Ik baal er verschrikkelijk van. Voor mezelf is het drie jaar geleden een goede stap geweest. Ik heb veel gespeeld, maar het is tot nu toe ieder jaar hetzelfde geweest: het begin is leuk, maar het seizoen eindigt slecht. Daar heb ik komend seizoen echt geen zin meer in.”