HSV moet vrezen voor nieuw seizoen in Tweede Bundesliga

En weer ging het mis voor HSV. Op bezoek bij nummer vier Heidenheim ging men in de laatste tien minuten kopje onder. Het verloor met 2-1 en raakte ook nog eens de derde plaats kwijt. Daarmee moet de volksclub uit Hamburg vrezen voor nog een seizoen in de Tweede Bundesliga.

Bij HSV stonden Letschert en Van Drongelen in de basis. Lange tijd stond 0-0 op het bord. Na rust scoorde HSV in de eerste aanval vanaf de aftrap. Het was goudhaantje Joel Pohjanpalo die voor Hamburg de score opende. Die stand stond lange tijd op het bord en daarmee leek HSV goede zaken te doen. De derde plaats, en daarmee wedstrijden tegen de nummer zestien van de Bundesliga, zou dan definitief zijn veilig gesteld. Daarnaast zou bij drie punten de afstand met nummer twee VfB Stuttgart minimaal zijn.

Tien minuten voor tijd kwam Heidenheim alsnog op gelijke hoogte via een eigen doelpunt van Beyer. HSV leek de wedstrijd door middel van tijdrekken te willen eindigen en in ieder geval het gelijke spel te koesteren. Diep in blessuretijd ging het alsnog mis. Kerschbaumer scoorde en dompelde HSV in rouw. De ploeg uit Hamburg heeft het nu niet meer in eigen hand en zijn volgende week afhankelijk van het resultaat van Heidenheim oat op bezoek gaat bij kampioen Arminia Bielefeld.

VfB Stuttgart kan promotie alleen theoretisch nog mislopen. Het won vandaag op bezoek bij laagvlieger Nürnberg met 0-6. Het heeft nu drie punten voorsprong op de nieuwe nummer drie, Heidenheim. Daarnaast heeft het ook nog eens een fors beter doelsaldo. Eerder stelde Arminia Bielefeld al promotie naar de Bundesliga veilig. Die ploeg is ook verzekerd van de titel in de Tweede Bundesliga.

Volgende week zondag om 15.30 uur staat de laatste speelronde op het programma en wordt duidelijk wat het lot is van het Nederlandse getinte HSV. De top 5 komt elkaar tegen, alleen HSV is een uitzondering. Dat speelt een thuiswedstrijd tegen nummer twaalf Sandhausen.

Stand 2e Bundesliga
1. Bielefeld 33-65
2. Stuttgart 33-58
3. Heidenheim 33-55
4. HSV 33-54
5. Darmstadt 33-49

Programma laatste speelronde
HSV – Sandhausen
Arminia Bielefeld – Heidenheim
Stuttgart – Darmstadt