Huiberts: ‘Wij waren het vrij snel eens’

Het waren een aantal hectische dagen in Alkmaar. Technisch directeur Max Huiberts van AZ heeft nu eindelijk gereageerd.

Huiberts in het Algemeen Dagblad: “Wij waren het er vrij snel over eens dat dit geen basis zou zijn om verder te gaan.” De technisch directeur hoorde de geruchten over Slot en Feyenoord in de media. “We hebben een dag later het gesprek gevoerd en toen kregen we van hem het antwoord dat hij inderdaad had gesproken met Feyenoord. Ik ben daarvoor een aantal keer gebeld, maar wilde het niet via de telefoon doen, maar rechtstreeks met Arne”, zegt Huiberts die ook vindt dat hij door Feyenoord geïnformeerd had kunnen worden.

De technisch directeur van AZ had ook verwacht dat Feyenoord wel contact met zijn club zou opnemen. “Iemand van Feyenoord probeerde mij vrijdag nog te bellen maar ik had geen behoefte om diegene nog te spreken. Het is raar dat je iets uit de media moet vernemen. Dan hoef ik geen lulverhaal meer aan te horen. Ik loop lang genoeg mee in de voetbalwereld dat er niet dingen gaan zoals ze gaan. Ik probeer dat zelf altijd goed te doen. Wij willen een coach voor de groep hebben staan die zijn volledige focus op AZ heeft. We zijn nog maar negen wedstrijden onderweg en als je daar dan mee geconfronteerd wordt dan wil je maar één ding: dat het wel over AZ blijft gaan.”

Huiberts vervolgt:  “Als wij een coach laten zitten die elke week de vraag krijgt hoe het met Feyenoord gaat, dan is dat voor ons geen moeilijke beslissing. Dat hebben wij hem medegedeeld. Als hij had gezegd dat hij met Feyenoord in gesprek was geweest dan hadden we hetzelfde beslist. Ik denk dat als Roger Schmidt bij PSV zegt dat hij in gesprek is met Feyenoord, ze bij PSV ook niet vrolijk het seizoen afmaken. Het zou anders kunnen zijn als zich bijvoorbeeld een Engelse of een Duitse club had gemeld. Maar dan nog hadden we het niet via de media willen vernemen. We hebben bij AZ geen hiërarchische organisatie. Iedereen kan bij ons naar binnen lopen. We bespreken alles met elkaar. Van John van den Brom wisten we ook alles precies. Die ging naar FC Utrecht. Daar waren we ook volledig van op de hoogte.”

In september deed AZ al een aanbieding aan Slot om zijn contract te verlengen. Huiberts: “Twee weken geleden vroeg ik hoe dat er voor stond. Toen hoorde ik van hem dat hij aan het einde van het jaar zou vertrekken. Als iemand een aanbieding doet en hij komt er niet op terug dan heb je onderweg het gevoel dat het geen nee kan zijn.”