Ibrahim Afellay wil nog geen afscheid nemen

Ibrahim Afellay is nog niet klaar. De 34-jarige middenvelder hoopt in de nadagen van zijn loopbaan nog een buitenlands avontuur aan te gaan. Mocht dat niet lukken, dan is het einde carrière.

De middenvelder in gesprek met NOS Studio Voetbal: “Ik heb nog geen punt achter m’n carrière gezet. Ik sta er nog wel voor open, maar niet ten koste van alles. Ik heb met wat clubs gesproken, maar dat was voor mij niet interessant genoeg om op in te gaan. De kans is sowieso klein dat ik in Nederland aan de slag ga. Wat wel interessant is? Een mooi avontuur in het buitenland zou ik nog een jaartje ambiëren. Verweggistan bijvoorbeeld. Het is een luxe positie. Als er iets moois op mijn pad komt, sta ik er voor open.”

Affelay vervolgt: “Ik had er misschien nog meer uit kunnen halen als ik die zware blessures niet had gehad. Ondanks dat heb ik toch 53 interlands gespeeld. Maar als ik de blessures niet had gehad, hadden dat er veel meer kunnen worden. Maar ik ben dankbaar voor wat mij gegeven is.”

Zijn loopbaan bracht Ibrahim Afellay naast 53 interlands ook een mooi rijtje aan clubs. Afellay kwam uit voor PSV, FC Barcelona, Schalke 04, Olympiakos, Stoke City en opnieuw PSV.