Idrissi best presterende speler van december

Credit: Eredivisie
Oussama Idrissi is vrijdag door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand. De aanvaller van AZ was op basis van statistieken de best presterende speler in december. Feyenoord-middenvelder Orkun Kökcü heeft de prijs voor Speler van de Maand U21 in ontvangst genomen. 
De 23-jarige Idrissi won met AZ van PEC Zwolle (0-3) en Ajax (1-0), maar verloor een week later bij Sparta Rotterdam (3-0). Ondanks de nederlaag kan de Marokkaanse international terugkijken op een sterke maand.
Idrissi was de speler die voor het meest gevaar bij de Alkmaarders zorgde. Hij creëerde de meeste kansen uit open spel (7), nam het vaakst het doel van de tegenstander onder vuur (11 schoten) en liet andermaal zien dat hij tot de beste dribbelaars in de eredivisie behoort (11 geslaagde dribbels).
Zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde hij in Zwolle. Met twee doelpunten en een assist was de linksbuiten bij alle doelpunten betrokken. Voor Idrissi een persoonlijke mijlpaal: voor de tweede keer in zijn profcarrière en voor het eerst sinds 2016 was hij betrokken bij drie doelpunten in een eredivisiewedstrijd (toen namens FC Groningen tegen FC Utrecht).
Inmiddels staat de teller van de buitenspeler op 9 doelpunten en 2 assists. Met nog 16 speelrondes te gaan lijkt Idrissi zijn persoonlijk record van vorig seizoen (8 doelpunten en 6 assists in 32 wedstrijden) te verbreken.
Het is voor Idrissi en AZ de eerste Speler van de Maand-bokaal. Eerder werd teamgenoot Owen Wijndal twee keer tot Speler van de Maand U21 uitgeroepen (augustus en november). Idrissi wist in december onder meer keeper Timon Wellenreuther (Willem II) en Hakim Ziyech (Ajax) achter zich te houden.