Idrissi ook beste speler van januari

Oussama Idrissi is vrijdag door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand. De aanvaller van AZ heeft op basis van statistieken het best gepresteerd in januari. Idrissi schrijft geschiedenis door als eerste speler de prijs twee maanden op rij te winnen. Luis Sinisterra neemt de bokaal voor Speler van de Maand U21 in ontvangst.
Idrissi was in zijn eerste officiële wedstrijd van het nieuwe jaar al na 27 minuten trefzeker. De 23-jarige linksbuiten kwam vanaf de linkerkant naar binnen en haalde knap uit in de verre hoek. Na een uur spelen viel Idrissi uit met een blessure en zag hij zijn teamgenoten een voorsprong tegen Willem II uit handen geven (1-3 verlies).
In de weken daarna vervolgde AZ de titeljacht met twee overwinningen. In Heerenveen wonnen de Alkmaarders met een klein verschil (1-2), in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter RKC Waalwijk eiste Idrissi de hoofdrol op door twee keer te scoren (4-0). Ook hier liet de linksbuiten zijn handelsmerk zien: naar binnen dribbelen en uithalen vanaf afstand.
Idrissi scoorde dit seizoen in 21 wedstrijden 12 keer, één doelpunt meer dan in zijn voorgaande anderhalf jaar bij de Alkmaarders (11 doelpunten in 44 eredivisiewedstrijden). Daarnaast noteerde Idrissi in januari 15 geslaagde dribbels en 16 balcontacten in het zestienmetergebied van de tegenstander.
Doordat Idrissi ook de bokaal in december won is hij de eerste speler die twee maanden op rij uitgeroepen is tot Eredivisie-speler van de maand. Daarnaast is Idrissi, na Frenkie de Jong (december 2018 en februari 2019), de tweede speler die in één seizoen twee keer de maandprijs wint.