Impasse bij uitgaande transfers Eindhoven dreigt

De zaakwaarnemer van Samy Bourard en Jay Idzes heeft het zich onnodig moeilijk gemaakt. Beide spelers leken transfervrij de overstap te maken van FC Eindhoven naar respectievelijk ADO Den Haag en Go Ahead Eagles. De zaakwaarnemer verzuimde de afgelopende verbintenis voor 15 mei formeel op te zeggen.

Clubs moeten voor 1 april laten weten of men al dan niet met een speler doorgaat. Een speler daarentegen moet de verbintenis voor 15 mei formeel opzeggen. Gebeurt dat niet dan betekent dat automatisch een contractverlenging voor een seizoen tegen dezelfde voorwaarden. Nu dit niet heeft plaatsgevonden betekent het dat FC Eindhoven voor beide spelers een transfersom kan vragen.

Beide transfers zijn nu een groot vraagteken. Zowel ADO Den Haag als Go Ahead Eagles lijkt niet van plan om een transfersom op te hoesten. FC Eindhoven zit juist in hun maag met twee ongemotiveerde spelers. Een impasse dreigt. Paul Bosvelt, technisch manager van Go Ahead Eagles, neemt FC Eindhoven overigens weinig kwalijk. De oud-Feyenoord captain in De Stentor: “Regels zijn regels. Daar moeten de partijen zich aan houden. Zowel speler als club, maar vervelend is de situatie wel. In dit geval heeft de zaakwaarnemer niet de juiste weg bewandelt en ontstaat er een probleem. Een speler houden die al weg is in zijn hoofd…. Meestal werkt dat niet meer. We hopen uiteindelijk met alle partijen tot een goede oplossing te komen, zowel voor speler als clubs.”

De Stentor stelt dat de actie van FC Eindhoven ‘niet direct in aanmerking te komen voor de schoonheidsprijs’ en dat dit vooral moet worden gezien als een mogelijk om alsnog geld aan het duo te verdienen. Opvallend genoeg worden beide spelers vertegenwoordigd door Zouhair Essikal, de broer van Eindhoven speler Karim Essikal.