Israelische middenvelder voor ADO Den Haag

Opnieuw een nieuwe naam bij ADO Den Haag. De club uit de Residentie verwelkomt Ilay Elmkies. De viervoudig international van Israel wordt gehuurd van het Duitse 1899 Hoffenheim.

Elmkies speelt al vijf jaar in Duitsland. In mei 2020 maakte de twintigjarige middenvelder zijn debuut in de Bundesliga voor Hoffenheim. Elmkies op de website van ADO Den Haag: “Het voelt voor mij heel goed om bij ADO Den Haag aan de slag te gaan. De gesprekken met de hoofdtrainer en het Technisch Hart lieten mij zien dat er veel potentie in de club schuilt. Ik ben zeer gemotiveerd om bij te dragen aan het realiseren van de doelen. Ik ben een middenvelder die graag de bal opeist, het spel verlegt en het positiespel bepaalt. Ik kan niet wachten om dit in het geel-groene shirt te laten zien.”

Daarmee is Elmkies de volgende in lijn van talenten die in Nederland tot wasdom moeten komen. De Eredivisie lijkt daarmee steeds meer op een dependance van Bundesliga clubs om talenten speelminuten op te laten doen. Zo stalt Wolfsburg dit seizoen het Amerikaanse talent Ulysses Llanez bij SC Heerenveen. De Friezen huren daarnaast Oliver Batista Meier van Bayern München. Justin Hoogma speelt ook komend seizoen op huurbasis bij FC Utrecht. PEC Zwolle verwelkomde gisteren Immanuel Pherai op huurbasis van Borussia Dortmund.

1 Trackback / Pingback

  1. ADO Den Haag Online: Israelische middenvelder voor ADO Den Haag | ADO Den Haag Nieuws

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.