Jan Zoutman nieuwe coach FC Dordrecht

Foto: Marco Oomen Fotografie

FC Dordrecht heeft een nieuwe trainer. De 51-jarige Jan Zoutman is tot het einde van het seizoen aangesteld. De Schapenkoppen waren op zoek naar een nieuwe oefenmeester na het ontslag van Harry van den Ham. De afgelopen weken stond Ben Kinds als interim coach bij de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie aan het roer.

Zoutman is een trainer die zijn sporen voornamelijk in het amateurvoetbal heeft verdiend. Onder andere bij Argon en IJsselmeervogels boekte hij grote successen. In het profvoetbal heeft hij niet al te veel ervaring. In totaal was hij vier seizoenen werkzaam in de Keuken Kampioen Divisie. Dat deed hij het toenmalige HFC Haarlem en later bij Jong FC Twente.

Voorzitter Hans de Zeeuw op de website van FC Dordrecht: “Het is een bewuste beslissing geweest om voor Jan te kiezen. We hebben nu behoefte aan evenwicht in de club en een nieuwe kijk op de samenstelling van de organisatie. Tot nu toe zijn de verwachtingen met de huidige selectie nog niet uitgekomen. De verbetering die in de laatste wedstrijden zichtbaar werden, moeten met Jan erbij verder uitgebouwd worden”.

Jan Zoutman: “Natuurlijk is het mooi voor mij om een nieuwe kans te krijgen, maar FC Dordrecht is ook zeker een mooie uitdaging. Het klikte ook meteen met de eerste kennismaking, zowel met Ben Kinds met wie ik het eerste contact had, als daarna met Hans de Zeeuw. Maar we kijken het eerst rustig aan hoe de samenwerking van beide kanten gaat bevallen. Daarom hebben we ook besloten om tot het eind van dit seizoen te tekenen”.

De coach vervolgt: “Ik was verrast door het goede spel, met name in de eerste helft tegen Jong Ajax. Er zit veel bereidheid in de ploeg. Bereidheid om voor elkaar te werken en ‘vuile meters’ voor elkaar te maken. Het elftal toonde als een echt team en creëerde ook voldoende kansen. Het is nu taak om dat verder uit te bouwen. Tot aan de winterstop gaan we echter eerst door op de lijn die Ben heeft ingezet”.