Janmaat wil in 2021 terug naar Nederland

Daryl Janmaat wil komend seizoen nog een jaar knallen met Watford in de Premier League. Daarna zou de dertigjarige rechtsback graag willen terugkeren naar Nederland, zo laat hij weten aan het Algemeen Dagblad.

Janmaat is al sinds 2014 actief in de Premier League. Aanvankelijk bij Newcastle United, na de degradatie van The Magpies trok hij naar Watford. Bij The Hornets loopt hij inmiddels ook al weer vier jaar rond. De afgelopen jaren werd Janmaat geteisterd door blessures. Janmaat: “Ik wil nog een seizoen echt vlammen in de Premier League, daarna wil ik terug naar Nederland. Een ander land hoeft niet meer van mij.”

Door een knieblessure maakte Janmaat in november 2019 zijn laatste speelminuten voor Watford in de Premier League. Uiteindelijk liet de 34-voudig international zich behandelen in Amsterdam. Janmaat: “Een bacterie in de knie. Echt gewoon pech. Ik lag er meteen een tijdje uit. Orthopeed Kerkhoffs in Amsterdam, die veel topsporters behandelt, heeft het gewricht weer helemaal schoongemaakt. Het was wel meteen einde seizoen.”

Woensdag hervat ook de Premier League de competitie nadat eerder de Bundesliga en La Liga dat al gedaan hebben. Janmaat had het wel aangedurfd: “22 geteste spelers op een veld, wat kan er fout gaan? Voetballen lijkt mij ook een stuk veiliger dan een bezoek aan de supermarkt. En daar ga ik ook gewoon heen.”