Jansen over EasyToys: “Ik vind het te triest voor woorden”

Foto: Marco Oomen Fotografie

Een flinke opsteker voor FC Emmen. De club kan dit weekend beschikken over aanvoerder Anco Jansen. FC Emmen staat voor een treffen in Eindhoven tegen PSV.

De in Zwolle geboren Jansen zal in ieder geval kunnen aansluiten bij de wedstrijdselectie. “Maar bij mij moet je wel een slag om de arm houden”, lacht Jansen in gesprek met RTV Drenthe. “Ik heb wel vaker gedacht dat ik zover was en dat ik toch weer werd teruggeworpen, maar het lijkt er nu op dat het goed gaat. Ik kan alles met de groep meedoen en dat is wel erg fijn moet ik zeggen.”

Ook de landelijke discussie over een mogelijke sponsoring van FC Emmen door EasyToys hield de gemoederen in de selectie bezig. Jansen: “Ik vind het te triest voor woorden, ontzettend preuts ook. We praten hier over een fatsoenlijk bedrijf die veel geld wil steken in een club in een bedrijfstak die het vanwege de coronacrisis het ontzettend zwaar heeft. Ik vind het onbegrijpelijk. En je moet altijd oppassen bij de KNVB wat je zegt, maar dat maakt me in deze kwestie helemaal niets uit.”