Japan en Kameroen spelen gelijk in Utrecht

De Galgenwaard was voor de verandering eens het decor voor een heuse interland. Helaas moest de wedstrijd vanwege alle maatregelen zonder publiek. Waren die er wel geweest dan hadden de toeschouwers geen doelpunten gezien. Het treffen tussen Japan en Kameroen eindigden vanavond namelijk in 0-0.

Opvallend genoeg was de grote ster van Kameroen afwezig. Ajax-doelman André Onana stond niet onder de lat bij Kameroen. Ook zat hij niet op de reservebank. Het is onbekend waarom de doelman ontbrak. Eerder waren er berichten vanuit Afrikaanse media dat Onana ook het coronavirus onder de leden heeft. Vanwege privacy redenen kan Ajax daar niet op ingaan. Bij afwezigheid van Onana was de meest bekende naam aan de kant van Kameroen, Karl Toko Ekambi. De aanvaller komt tegenwoordig uit voor Olympique Lyon.

Aan de andere kant stond bij Japan Ritsu Doan binnen de lijnen. PSV verhuurt de Japans international dit seizoen aan Arminia Bielefeld uit de Bundesliga. Doan maakte na ruim een uur spelen plaats voor het grote Japanse talent Takefusa Kubo. Ook oud-VVV Venlo verdediger Maya Yoshida begon in de basis. De verdediger, inmiddels 32, speelt tegenwoordig in Italië voor Sampdoria. De bekendste naam aan de kant van Japan was echter Takumi Minamino. De aanvallende middenvelder komt sinds begin dit jaar uit voor Liverpool.

Er waren in het duel weinig hoogtepunten. Voor Yukinari Sugawara was het echter een avond om nooit meer te vergeten. De twintigjarige speler van AZ maakte vandaag als invaller zijn debuut. De AZ-back speelde vier minuten mee. Het zal zijn populariteit in Japan ten goede komen. Ook AZ zou hier in de toekomst commercieel van kunnen profiteren.

Japan speelt sinds opnieuw in de Galgenwaard. Dan is Ivoorkust de tegenstander.