Jeroen Zoet definitief naar Serie A

Jeroen Zoet vervolgt definitief zijn loopbaan in de Serie A. De keeper verruilt PSV voor de Italiaanse promovendus Spezia Calcio 1906. Na de komst van Yvon Mvogo was de positie van Zoet bij PSV uitzichtloos.

Spezia, onder de rook van Genua, wordt de nieuwe thuisbasis van Zoet. Beide clubs wisten elkaar snel te vinden. Dat was mede te danken aan PSV die zich tijdens de onderhandelingen soepel opstelde. Het ging akkoord met een transfersom van 1.5 miljoen euro. Wel zal het meedelen in een toekomstige transfer en bespaart het uiteraard ook een behoorlijk salaris uit. Vorig jaar werd Zoetr al een half jaar verhuurd aan FC Utrecht.

Zoet tekende aan de Middellandse Zee een contract voor twee seizoenen. Naast Spezia waren volgens diverse bronnen ook de Turkse topclub Besiktas en de Engelse Championship club Middlesbrough bovengemiddeld geïnteresseerd. De Serie A is echter het terrein van komend seizoen. Spezia Calcio speelde in haar 114 jarige bestaan nog nooit op het hoogste niveau van Italië. Aan Zoet de schone taak om met Spezia daar een tweede seizoen aan toe te voegen, en mogelijk ook een plekje veilig te stellen bij Oranje.