Jesper Drost licht keuze voor terugkeer uit

Er lag een driejarig contract klaar bij NAC Breda. Jesper Drost kiest echter voor zijn oude club PEC Zwolle. Daar lag maar een eenjarig prestatiecontract klaar maar de 27-jarige Drost is er heilig van overtuigd dat dit nu de beste stap is voor zijn carrière.

Er waren geruchten dat Drost niets zou verdienen wanneer hij niet voetbalt. “Dat is niet zo. Ik hoef de details ook niet te delen”, zegt Drost in gesprek met Dagblad de Stentor. “Dat het een prestatiecontract betreft, klopt wel. De club kwam met die wens en ik snap dat. Ik heb een jaar niet gespeeld en ze willen zien hoe ik rendeer. Als ik presteer, heeft de club wat aan mij en dan heb ik ook wat aan de club. Ik moet dus zorgen dat ik fit ben en zo veel mogelijk ga spelen. Dat is voor ons allemaal goed.”

Drost komt terug van een knieblessure en was de afgelopen jaren geen vaste waarde bij FC Groningen en Heracles Almelo. Nu keert hij dus terug in Zwolle. Drost: “Het loopt soms niet zoals je wil. Misschien ligt het ook wel aan een beetje aan Zwolle. Dat spelers hier op de een of andere manier het beste in zichzelf naar boven kunnen halen. Mijn gevoel zegt dat ik mijn oude niveau weer kan halen. Dat heeft vooral met mijn eigen instelling van nu te maken. Ik ben gebrand op eerherstel.”