Engels avontuur voor Joël Veltman

Credits: Marco Oomen Fotografie

Ajax neemt na negentien jaar afscheid van Joël Veltman. De verdediger was vandaag afgereisd naar de Engelse kuststad Brighton. De lokale voetbalclub, Brighton & Hove Albion, wordt zijn nieuwe club. Veltman zette zijn handtekening onder een driejarig contract met een optie voor nog een jaar.

De 28-jarige Veltman had al langer zijn zinnen gezet op een transfer. Vorig jaar hield Ajax in de slotfase van de transfermarkt nog een transfer naar West Ham United tegen. Nu niet. Brighton betaalt slechts 1 miljoen euro. De verwachting was al dat Ajax zich soepel zou opstellen vanwege bewezen diensten. De 21-voudig international speelde zijn gehele leven voor Ajax en kwam tot 246 officiële duels in het eerste elftal. Nu wacht een avontuur in de beste competitie ter wereld, de Engelse Premier League. Eerder werd Veltman al eens gelinkt aan Olympique Marseille.

Bij die Premier League club komt Veltman uiteraard ook middenvelder Davy Pröpper tegen. De voormalig speler van Vitesse en PSV is al jarenlang een vaste waarde bij Brighton. Dat moet Veltman ook worden. Hij zal zich moeten gaan richten op de rechtsbackpositie. Veltman gaat spelen met rugnummer 34, om Abdelhak Nouri ter eren. Het afgelopen seizoen eindigde Brighton op de vijftiende plaats in de Premier League.