Joey Veerman kan alsnog transfer maken

Credits: Marco Oomen Fotografie

SC Heerenveen moet toch weer serieus rekening te houden met een vertrek van Joey Veerman. De 21-jarige middenvelder maakte in de eerste drie speelrondes van het seizoen indruk. Nu is er ook buitenlandse belangstelling, zo meldt Voetbal International.

Volgens het voetbalweekblad is Southampton serieus in de markt. De Premier League club was afgelopen weekend ook aanwezig bij het treffen tussen SC Heerenveen en VVV Venlo. Ook uit Spanje is er belangstelling voor de Volendammer. SC Heerenveen had die toegenomen interesse zeker niet verwacht. Deze zomer tekende Veerman nog een verbeterd contract tot de zomer van 2024. Daarmee heeft SC Heerenveen in ieder geval de regie bij onderhandelingen.

SC Heerenveen kan de hoofdprijs voor Veerman vragen. Ook omdat het niet hoeft te verkopen. Het verkocht deze zomer immers als Chidera Ejuke voor 12 miljoen euro aan CSKA Moskou. Het is onbekend hoe Veerman in de race zit. Het lijkt er op dat Veerman niet per se uit Friesland hoeft te vertrekken. Veerman is pas bezig aan zijn tweede seizoen in Friesland. SC Heerenveen haalde Veerman vorig jaar zomer op bij FC Volendam.