Jonge middenvelder PSV opgeroepen voor Team USA

Afgelopen weekend mocht Richard Ledezma zijn debuut maken bij PSV. Voor de jonge Amerikaan lonkt ook een lange interlandloopbaan. Ledezma is namelijk opgenomen in de selectie van Team USA voor de interlands tegen Wales (12 november) en Panama (16 november). Beide duels worden in Europa gespeeld.

De twintigjarige Ledezma speelt sinds begin 2019 in de jeugdopleiding van PSV. Aanvankelijk bij Onder 19 en steeds vaker bij Jong PSV. Afgelopen weekend maakte hij zijn debuut voor PSV. Dat had ook alles te maken met de coronagevallen in Eindhoven. Ledezma kwam tot speelminuten als invaller in het thuisduel tegen ADO Den Haag. De 1.68 meter lange middenvelder kwam in het verleden al regelmatig uit voor nationale jeugdteams. Nu krijgt hij de kans om zich ook bij het grote Team USA te laten zien. Ledezma, die zowel over de Amerikaanse als Mexicaanse nationaliteit beschikt, ligt in Eindhoven nog tot de zomer van 2022 vast.

De in Almere geboren Serginho Dest is al langer een vaste waarde bij de Verenigde Staten. Zijn uitstraling op het Amerikaanse voetbal is alleen maar groter geworden nadat hij Ajax verruilde voor FC Barcelona. Het Nederlandse voetbal heeft echter een nog grotere impact op Team USA. Zo behoort ook Ulysses Llanez van SC Heerenveen tot de selectie. De Friezen huren de negentienjarige aanvaller van Wolfsburg. Llanez maakte in februari al zijn debuut voor Team USA. Opvallend genoeg is Llanez nog geen vaste waarde in het Abe Lenstra stadion.

Een andere opvallende naam is Sebastian Soto. De twintigjarige aanvaller wordt dit seizoen door Telstar gehuurd van Norwich City. De twintigjarige aanvaller scoorde voor Telstar in de Keuken Kampioen Divisie vijf keer in zeven duels. De aanvaller hoopt net als Ledezma op zijn debuut voor de Verenigde Staten.

Bekende namen

Bekende namen in de selectie van Team USA zijn Steffen (Manchester City), McKennie (Juventus), Pulisic (Chelsea) en Reyna (Borussia Dortmund). Ook oud-Vitesse verdediger Matt Miazga behoort tot de selectie. Chelsea verhuurt de verdediger dit seizoen aan Anderlecht. Team USA nodigde ook de zeventienjarige Yunus Musah uit. Afgelopen weekend maakte hij namens Valencia indruk in La Liga. De zeventienjarige Musah kan ook uitkomen voor Engeland, Italië en Ghana.