Jordens Peters trots op teamgenoten

Foto: Willem II (Toin Damen) via Eredivisie CV Willem II winnaar eredivisie shirt festival.

Willem II maakte indruk in de voorronde van de Europa League door met ruime cijfers te winnen van Progrés Niederkorn. Het werd in Luxemburg 0-5. En dat stemde aanvoerder Jordens Peters meer dan tevreden.

Het contrast kon bijna niet groter. Afgelopen weekend ging Willem II in Friesland met 2-0 onderuit tegen Heerenveen. Vandaag maakte het met de in Heerenveen geschorste Peters en de geblesseerde Heerkens in de basis gehakt van Progrés Niederkorn. Willem II kon in de slotfase in Luxemburg zelfs rustig aan doen. “Dat is voor mij ook nieuw”, aldus Peters in gesprek met RTL 7. “Die Europese wedstrijden en weken zijn toch wat anders dan normaal. Er staat net iets meer spanning op de spiertjes.”

Nu lonkt een treffen met de Schotse topclub Rangers FC dat nog wel moet afrekenen van Lincoln Red Imps uit Gibraltar. “Je weet dat je een heel mooi affiche tegemoet gaat dus onze doelstelling was wel duidelijk. Ik ben trots op de jongens. Ik wen graag aan dit soort weken, nu even nagenieten in de bus en daarna meteen weer door.”