Jordi Cruijff vertrekt als bondscoach Ecuador

Jordi Cruijff is niet langer bondscoach van Ecuador. Onze landgenoot werd in januari door het Zuid-Amerikaanse land aangesteld maar zou uiteindelijk nooit een training leiden. Corona was de grote spelbreker.

Met hoge verwachtingen werd Cruijff in januari door de voetbalbond van Ecuador gepresenteerd. De zoon van onze grootste voetballegende ooit moest Ecuador naar het WK van 2022 leiden. Zonder ook maar een training of wedstrijd te leiden, vertrekt Cruijff al weer via de achterdeur. Cruijff houdt de eer aan zichzelf nadat media in Ecuador stelden dat de bondscoach te veel in Spanje bivakkeerde en weinig oog had voor het voetbal in Ecuador. Dat was ook lastig gezien de corona crisis.

De voetbalbond van Ecuador, de FEF wat staat voor Federación Ecuatoriana de Fútbol, accepteerde de beslissing. Het is onbekend of Jordi Cruijff al een nieuwe uitdaging heeft. De afgelopen jaren was hij actief in het buitenland. Zo werkte hij de afgelopen jaren op Cyprus, Israel en China. Variërend in rollen van technisch directeur en coach. Het is onbekend of Ecuador op de Nederlandse tour wil blijven voor de rol van bondscoach.

1 Trackback / Pingback

  1. Ajax Nieuws Online: Jordi Cruijff vertrekt als bondscoach Ecuador | Al het Ajax Amsterdam nieuws en video' s

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.