Jordy de Wijs degradeert met Hull City

Het is onbekend waar de toekomst van Jordy de Wijs ligt. De verdediger zag Hull City vandaag degraderen naar de League One. The Tigers eindigde in de Championship als allerlaatste. Het verloor vandaag vrij kansloos op eigen veld van Cardiff City: 0-3.

Jordy de Wijs was lange tijd aanvoerder van Hull City. Toen het degradatiespook naderde, raakte De Wijs zijn aanvoerdersband én basisplaats kwijt. Het resulteerde niet in een schokeffect. Net als afgelopen weekend verloor Hull City ook vandaag.  Swansea City, met Leandro Bacuna in de basis, was veel te sterk. Daarmee daalt Hull City af naar de League One. De Wijs heeft bij Hull City nog een contract tot de zomer van 2021.

Na 46 duels sprokkelde Hull City slechts 45 punten bij elkaar. Daarmee eindigde het als 24ste en daarmee laatste. Naast Hull City degraderen ook Charlton Athletic (48 punten) en Wigan Athletic (47 punten). Wigan Athletic haalde eigenlijk 59 punten maar kregen er 12 in mindering. The Latics hebben financiële problemen en moeten dat nu bekopen met degradatie. Voor Charlton Athletic was het extra zuur dat Barnsley en Luton voor verrassingen zorgden en wonnen van Brentford en Blackburn Rovers. Voor Brentford was dat extra pijnlijk, bij winst was het direct gepromoveerd naar de Premier League vanwege puntverlies van West Bromwich Albion