Jozefzoon verruilt Cocu voor Rotherham United

Een transfer voor Florian Jozefzoon. De 29-jarige buitenspeler maakt de overstap van Derby County naar promovendus Rotherham United. Dat doet de speler op huurbasis. Er is echter zicht op een langer verblijf. Jozefzoon heeft bij het Derby County van manager Philip Cocu een aflopend contract.

De 29-jarige aanvaller kan op beide flanken uit de voeten. Jozefzoon is al jaren actief op het tweede niveau in Engeland. In januari 2017 verruilde hij PSV voor Brentford. In de zomer van 2018 trok hij voor ruim 3 miljoen euro van Brentford naar Derby County. Voor de oud-speler van Ajax, NAC Breda, RKC Waalwijk en PSV staan er inmiddels 99 duels in de Championship op de teller. Daarnaast scoorde hij 10 goals en gaf hij 11 assists.

Tegelijkertijd hoopt de voetbalbond van Suriname nog altijd Jozefzoon te verwelkomen. De buitenspeler was eerder actief bij Jong Oranje. Eerder deze week werd duidelijk dat Alberg en Malone voortaan voor Suriname kunnen uitkomen. Beide lijken daarmee volgend jaar zomer actief met Suriname op de Gold Cup.