Kantines blijven voorlopig gesloten

Marco Oomen Fotografie

Fans van het amateurvoetbal moeten voorlopig nog geduld hebben. Ook een biertje bij hun favoriete amateurclub in de kantine zit er voorlopig niet. Sportkantines worden niet onder de versoepling meegenomen als horeca.

Per 1 juni om 12.00 uur mag de horeca onder voorwaarden weer open. Dat geldt dus niet voor sportkantines van buitensportaccomodaties, zoals amateurclubs. Dat past vooralsnog niet binnen de maatregelen om de verspreiding van het Corona virus verder tegen te gaan. Toch is er voor de zaalsporten, zoals futsal, wel een positief noot te melden. Het Outbreak Management Team (OMT) buigt over een mogelijke eerdere openstelling van binnensportaccommodaties. Dat was eigenlijk gepland vanaf 1 september maar mogelijk is dit al eerder mogelijk.

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: “Het is erg jammer dat de sportkantines niet gewoon met de horecaopenstelling mee kunnen lopen. We zijn er in de sport aan gewend dat wij de voor de horeca geldende regels altijd stipt opvolgen. Dat zouden we nu ook hebben gedaan.””Dit is vooral wrang omdat deze buitensportaccommodaties al wel weer open zijn en volop kosten maken zonder dat daar bijvoorbeeld kantine-inkomsten tegen over staan”, gaat Dielessen verder. “Deelnemers- en publieksbijdragen zijn voorlopig ook nog niet aan de orde. Dat het OMT zich erover buigt of de sportkantines per 1 juli wel weer open mogen geeft perspectief, maar de logica waarom de sport een maand zou moeten wachten ontbreekt .”