Keeperswissel FC Emmen levert voor het eerst de ‘nul’ op

Opnieuw was daar bij hekkensluiter FC Emmen een keeperswissel. Dennis Telgenkamp pakte zijn plek onder de lat terug en hied vervolgens tegen PEC Zwolle ook nog eens de ‘nul’.

Na de eerste bekerronde tegen FC Eindhoven raakte de 33-jarige Telgenkamp zijn plaats kwijt aan nieuweling Felix Wiedwald (30). In de afgelopen bekerronde tegen FC Groningen kreeg Telgenkamp een nieuwe kans. FC Emmen wist te verrassen en schakelde FC Groningen uit. Het deed uiteindelijk trainer Dick Lukkien besluiten om de rollen weer om te draaien. De deze zomer van Eintracht Frankfurt overgekomen van Wiedwald is weer naar de bank verbannen.

Telgenkamp geeft bij RTV Drenthe te kennen dat hij er zelf op had gehoopt maar niet op had gerekend. Telgenkamp: “Ik ging nergens van uit, dat heeft de geschiedenis me wel geleerd.” En dus stond Telgenkamp gisteren onder de lat. Daarbij werd ook nog voor het eerst dit seizoen bij FC Emmen de nul gehouden. Telgenkamp: “En verder denk ik dat we ondanks het matige spel na rust een stijgende lijn te pakken hebben. We boeken resultaten, al is een punt niet waarvoor we kwamen. Na het gelijkspel tegen ADO, de zege op Groningen en de beker en dit punt tegen PEC moet het vertrouwen toch stijgen. En dan moet het dinsdag maar gebeuren tegen FC Utrecht.”