Kenny Tete trekt naar Engelse promovendus

De geruchten waren er al langer. Vandaag is er de bevestiging. Kenny Tete verruilt Olympique Lyon voor Fulham. De Engelse promovendus legde de 24-jarige rechtsback voor vier seizoenen vast.

Tete op de website van Fulham: “Toen ik hoorde van de interesse van Fulham was ik meteen onder de indruk. Ik sprak erover met mensen uit mijn omgeving en wist al snel dat ik Lyon wilde verlaten voor Fulham. Het team is terug in de Premier League en ik zal honderd procent geven om ons er in te houden.”

Fulham promoveerde na één seizoen afwezigheid weer naar de Premier League. Net als de afgelopen jaren zijn de ambities bij de Cottagers weer enorm. Fulham kon Tete voor een bescheiden transfersom ophalen bij Lyon. De verdediger was in Frankrijk voornamelijk bankzitter en levert Olympique Lyon nu 3,2 miljoen euro op. Wanneer Tete in de toekomst een transfer maakt die Fulham meer dan 10 miljoen euro oplevert, dan ontvangt Lyon 10% van die transfersom.

Kenny Tete speelt sinds 2017 voor Olympique Lyon. Een onomstreden basisspeler werd de voormalig speler van Ajax echter nooit. Toch staat de teller na drie jaar op ruim tachtig duels. Met zijn vertrek naar Fulham hoopt Tete ook in beeld te blijven bij het Nederlands Elftal. De afgelopen interlands zat Tete wel bij de selectie maar kwam hij niet in actie.