Kevin Hofland stelt positie ter discussie

Kevin Hofland heeft zijn eigen hoofd op het hakblok gelegd. Aanleiding is de laatste plaats in de Eredivisie. Het zo ambitieuze Fortuna Sittard komt dit seizoen nog niet uit de verf. Het vergaarde slechts twee punten uit zes duels. Vandaag werd op eigen veld met 1-3 verloren van FC Groningen.

Hofland na afloop van Fortuna Sittard – FC Groningen (1-3) in gesprek met 1Limburg:””Ik ben geschokt over wat wij hier op de mat hebben gelegd. Bij de eerste twee doelpunten wordt dramatisch verdedigd. Het is echt verschrikkelijk.”

De oefenmeester vervolgt: “Je kunt altijd wedstrijden verliezen, maar niet op deze manier. Maar we moeten door. Het heeft geen zin om nu het elftal overhoop te halen. We moeten elkaar de waarheid gaan zeggen. Ook richting mij. Als de spelers niet meer met mij kunnen, dan houdt het ook op. Want als ik naar vandaag kijk, krijg ik soms wel het gevoel dat dat zo is, om heel eerlijk te zijn. Voor de wedstrijd wordt alles doorgenomen, zowel individueel als met de groep en als je dit dan terugkrijgt, dan krijg je wel het gevoel waar je het voor doet.”

Fortuna Sittard wacht een uitdagende week. Doordeweeks treft het aartsrviaal Roda JC in de TOTO KNVB Beker. Volgend weekend reist het af naar de Johan Cruijff ArenA voor een treffen met Ajax.