Klaas Jan Huntelaar stopt na dit seizoen

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Klaas Jan Huntelaar zet na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan. Dat verklaarde de 37-jarige aanvaller na afloop van Ajax – PEC Zwolle (4-0). Huntelaar kan nu al terugkijken op een imposante loopbaan waar zeker bij Ajax en Schalke 04 de deur altijd voor hem open zal staan. Ook kwam hij tot 76 interlands en 42 goals voor Oranje.

“Ik ga stoppen. Het is mooi geweest”, aldus Huntelaar in gesprek met FOX Sports. “Zeg nooit nooit, maar het is wel klaar. Mijn lichaam is misschien wel eens uitgeput. Voetballen is het leukste wat er is. Ik vind het ook heel leuk om op het trainingsveld te staan. Ik ken mijn rol bij Ajax. Als er niet zo veel geblesseerde spelers waren geweest, dan had ik vandaag geen 90 minuten gespeeld.”

The Hunter maakte al op jonge leeftijd de overstap van de jeugd van De Graafschap naar PSV. Zijn grootste successen als speler vierde hij echter niet in Eindhoven. Via verhuurperiodes bij De Graafschap en AGOVV belandde hij in 2004 bij SC Heerenveen. De Friezen pikte de aanvaller op in de Eerste Divisie. Bij AGOVV scoorde hij aan de lopende band. Dat zou hij later ook in Friesland doen. Na anderhalf jaar stond Ajax op de stoep. Ook in Amsterdam bleef Huntelaar scoren.

In zijn eerste Amsterdamse periode kwam hij in 136 officiële duels tot 105 goals. Het was dan ook niet gek dat Real Madrid in de winterstop van 2008/2009 bij Huntelaar uitkwam. De Koninklijke was op zoek naar een vervanger van de geblesseerde Ruud van Nistelrooij. In Madrid kon Huntelaar niet echt zijn stempel drukken. Al snel volgde een transfer naar AC Milan. Ook daar kon hij de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken. In de zomer van 2010 trok hij naar Schalke ’04.

In Gelsenkirchen, vlak over de grens bij ‘zijn’ Achterhoek, bloeide Huntelaar op. Hij speelde er tussen 2010 en 2017. Zijn beste seizoen had hij in 2011-2012 met 29 goals in 32 duels. In 2017 keerde hij terug bij Ajax. In zijn eerste twee seizoenen was hij een vaste waarde. De afgelopen twee seizoenen moet hij het vooral doen met een rol als pinchhitter. Het scoren is hij nog altijd niet verleerd.