Klaassen en Werder ontsnappen, playoff wacht

Werder Bremen mag nog steeds hopen op nog een seizoen in de Bundesliga. Het won vandaag zelf met 6-1 van FC Köln terwijl concurrent Fortuna Düsseldorf met 3-0 kopje onder ging bij Union Berlin. Hiermee wist Werder Bremen directe degradatie te ontlopen.

Voorafgaand aan de laatste speelronde stond Werder Bremen op een zeventiende plaats in de Bundesliga. Het had 2 punten achterstand op Fortuna Düsseldorf maar ook nog eens een beter doelsaldo. Werder Bremen moest vandaag dus winnen en was daarbij ook nog eens afhankelijk van het resultaat van Fortuna Düsseldorf in Berlijn. Werder Bremen, uiteraard met Klaassen in de basis, verraste vandaag vriend en vijand door met liefst 6-1 te winnen tegen Köln. Klaassen zorgde zelf voor de 4-1 vlak na rust. Fortuna Düsseldorf verloor met ruime cijfers van Union Berlin (3-0).

Door de resultaten degradeert Union Berlin na Paderborn als tweede club uit de Bundesliga. Voor Werder Bremen en Davy Klaassen wacht er nog een herkansing. In twee duels tegen de nummer drie van de Tweede Bundesliga is de inzet een ticket voor de Bundesliga. De tegenstander van Werder Bremen wordt morgen bekend. Het wordt Heidenheim of streekrivaal HSV. Heidenheim moet uit naar kampioen Arminia Bielefeld terwijl HSV een thuiswedstrijd heeft tegen Sandhausen.