Klaassen speler van de maand november

Foto: Ajax (Jasper Ruhe)
Davy Klaassen is vrijdag door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand. In de maand november heeft de middenvelder van Ajax volgens de statistieken het beste gepresteerd. Opvallend genoeg is Sparta Rotterdam hofleverancier in het Eredivisie Elftal van de Maand.
Davy Klaassen won met Ajax in november van FC Utrecht (0-3), Heracles Almelo (5-0) en FC Emmen (0-5). Op De Oude Meerdijk nam de 27-jarige middenvelder zijn ploeg bij de hand met de openingstreffer én een fraaie assist op Labyad. Voor de Oranje-international de eerste keer in vier jaar dat hij een competitiewedstrijd afsloot als afmaker én aangever.
Net als in Emmen nam Klaassen ook in Utrecht het openingssalvo voor zijn rekening. Een handelsmerk van de middenvelder: 17 van zijn 49 doelpunten in de Eredivisie betekenden een 0-1 of 1-0 voorsprong voor Ajax. Daarnaast blinkt Klaassen dit seizoen uit in zijn passing. De speler noteert de hoogste passnauwkeurigheid (91,4%) van alle spelers met minstens vijf optredens in de Eredivisie.
Klaassen is sinds de invoering van de trofee al weer de zevende Ajacied die wordt uitgeroepen tot Speler van de Maand. De prijs wordt door Eredivisie en FOX Sports vanaf september 2017 uitgedeeld.

Sparta hofleverancier

Maar liefst zeven verschillende clubs vaardigen spelers af voor het Eredivisie Elftal van de Maand november. Sparta Rotterdam is met drie spelers hofleverancier in het elftal. De Kasteelheren wonnen in november van RKC Waalwijk (0-2) en ADO Den Haag (6-0) . Er werd nipt verloren van PSV (1-0). Ajax en PSV leveren elk twee spelers. Daarnaast zijn er spelers opgenomen van AZ, FC Twente, Feyenoord en RKC Waalwijk.
Het volledige Elftal van de Maand: Kostas Lamprou (RKC Waalwijk), Owen Wijndal (AZ), Marcos Senesi (Feyenoord), Jordan Teze (PSV), Dirk Abels (Sparta Rotterdam), Zakaria Labyad, Davy Klaassen (beiden Ajax), Abdou Harroui (Sparta Rotterdam), Danilo Pereira da Silva (FC Twente), Lennart Thy (Sparta Rotterdam) en Donyell Malen (PSV).