KNVB Beker: Vergoeding amateurs, loting 2e ronde zaterdag

Credits: Fotografie Marco Oomen

Een bittere pil voor amateurclubs in de TOTO KNVB Beker. Door de verlenging van de overheidsmaatregelen om het coronavirus onder controle te houden, is hun bekeravontuur bij de profs voorbij. De KNVB ziet namelijk geen andere oplossing nu er voorlopig op amateurniveau alleen maar in groepjes van vier getraind mag worden. Laat staan dat er wedstrijden gespeeld mogen worden.

“Dit is absoluut een heel grote teleurstelling”, aldus Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB, op de website van de bond. “Het is juist de charme van het bekertoernooi dat amateurclubs zich ten koste van profclubs als cupfighters kunnen ontpoppen.” De KNVB heeft al laten weten dat eventuele vergoedingen uit de eerste ronde worden uitbetaald. Ook al is deze wedstrijd niet gespeeld.

De uitschakeling van al die amateurclubs zorgt ook voor creativiteit bij de KNVB. Aanstaande zaterdag wordt er namelijk geloot voor de tweede ronde van de KNVB Beker. In totaal gaat het om 23 clubs. Het gaat om de 11 profclubs die een andere profclub in de eerste ronde versloegen. Daarnaast zijn er 8 clubs die vanwege de uitschakeling van de amateur zijn doorgegaan. Tot slot kregen clubs met Europese verplichtingen een vrijstelling. Het ging hierbij om Ajax, AZ, Feyenoord en PSV.

Ook de tweede ronde gaat er anders uitzien. Er zijn immers te weinig clubs voor een volledige tweede ronde. De KNVB heeft nu besloten dat er in totaal voor 7 wedstrijden wordt geloot. Daarmee komen er dus 14 clubs in de volgende ronde in actie. Daarnaast zullen er nog eens negen clubs worden vrijgeloot. Alleen op die manier houden we voor de derde ronde van de KNVB beker 16 clubs over. De KNVB meldt dat Ajax, AZ, Feyenoord en PSV niet opnieuw een vrijstelling krijgen tenzij de loting dat uitwijst.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: KNVB Beker: Vergoeding amateurs, loting 2e ronde zaterdag | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.