KNVB houdt vast aan eindklassering Eredivisie

Credits: Marco Oomen Fotografie

De KNVB heeft aan AZ laten weten dat hun claim op de eerste plaats niet gehonoreerd zal worden. Zakenblad Quote onthulde eerder vandaag dat AZ via de UEFA probeerde alsnog de eerste plaats te claimen en daarmee Champions League voetbal veilig te stellen.

Zowel Ajax als AZ eindigde het vroegtijdig afgebroken seizoen met 58 punten. Ajax had een beter doelsaldo en kreeg hierdoor van de KNVB op basis van de reglementen de eerste plaats toegewezen. AZ claimde vandaag uit het niets dat bij een gelijek stand niet het doelsaldo maar het onderlinge resultaat de beste oplossing was voor het verdelen van de Europese tickets. AZ verwees hierbij naar een uitspraak van de Franse voetbalbond inzake OGC Nice en Stade Reims. De Franse voetbalbond gaf een Europees ticket aan Nice vanwege een beter onderling resultaat, terwijl Reims een beter doelsaldo had. De UEFA stelde tegenover AZ dat de KNVB de partij is om een uitspraak te doen, niet de Europese voetbalbond.

“De UEFA heeft ons geattendeerd op die brief en AZ doorverwezen naar de KNVB. Wij hebben de club laten weten dat er niets veranderd. De rangschikking en verdeling van de Europese tickets blijft zoals die eerder is vastgesteld”, aldus een woordvoerder van de KNVB tegenover het ANP. Hiermee verandert er dus niets in de Europese ticketverdeling. AZ zal instromen in de tweede voorronde van de Champions League.