Koeman kan lokroep uit Barcelona niet weerstaan

De KNVB moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Ronald Koeman heeft zijn zinnen gezet op de vacante positie bij FC Barcelona. Koeman heeft een speciale FC Barcelona clausule in zijn contract staan en deze gaat hij activeren.

De KNVB is verrast dat Koeman tot deze beslissing is genomen. Aanvankelijk lag het in de lijn der verwachting dat Koeman met Oranje naar het Europees Kampioenschap zou gaan. Dat EK 2020 werd door corona uitgesteld en staat nu voor volgend jaar zomer gepland. Koeman gaat daar dus niet meer op wachten. Bij FC Barcelona, die de club die hij eerder al speler diende, ligt een driejarig contract voor hem klaar.

Door het nog doorlopende contract van Koeman bij de KNVB zal FC Barcelona een miljoenenbedrag aan Zeist moeten overmaken. Dat is voor de Spaanse topclub geen enkel probleem. Net zoals de aanstaande ontslagvergoeding van Quique Setién. Officieel is hij nog niet ontslagen maar dat is slechts een kwestie van tijd. Daarna zal Koeman het stokje gaan overnemen. In januari weigerde hij nog een aanbod van FC Barcelona. Koeman beseft echter dat de kans om bij zijn droomclub FC Barcelona aan de slag te gaan niet heel vaak zal gebeuren. Nu kiest hij dus eieren voor zijn geld.

Koeman zadelt de KNVB en daarmee ook ‘zijn’ Nederlands Elftal met een probleem op. Op 4 september speelt Oranje in het kader van de Nations League namelijk al haar eerste interlands. Het is de verwachting dat assistent Dwight Lodeweges dan bij het duel in de Nations League op de bank zal zitten. Frank de Boer, Alfred Schreuder en Peter Bosz worden genoemd als mogelijke bondscoaches.