‘Kökcü gaat bijtekenen tot de zomer van 2025’

Er is geen twijfel meer mogelijk. Orkun Kökcü gaat zijn contract bij Feyenoord verlengen. De negentienjarige middenvelder heeft nog een driejarig contract in Rotterdam-Zuid maar zal op korte termijn een sterk verbeterd vijfjarig contract signeren.

Orkun Kökcü brak dit jaar definitief door bij Feyenoord. De middenvelder staat inmiddels in de belangstelling van bijna alle grote clubs in Engeland en Spanje. Er was Feyenoord dan ook veel aan gelegen om de middenvelder langer aan zich te kunnen binden. Makkelijk ging dat niet. Tot twee keer toe werd een nieuw contractvoorstel door Kökcü geweigerd. Nu is er De Kuip toch witte rook te verwachten. Beide partijen hebben elkaar weten te vinden.

Feyenoord en de middenvelder zijn een voorstel overeengekomen dat past bij diens nieuwe status.  Tegelijkertijd levert Feyenoord dat in de toekomst vrijwel zeker een transferrecord op. Momenteel staat dat nog op naam van Dirk Kuijt die voor 18 miljoen euro naar Liverpool trok. Die transfer vond al plaats in 2006 (!). Kökcü zou Feyenoord minimaal 30 miljoen euro moeten opbrengen.

Eerder besloot Kökcü te kiezen voor het Turkse nationale team en daarmee niet Nederland. De middenvelder hoopt daar wanneer er weer gevoetbald wordt met een nieuw contract ook internationaal zijn debuut te maken.