Krijgt Eredivisie iets mee van miljoenentransfers?

Is de transferzomer van 2020 dan echt begonnen? Het kapitaalkrachtige Paris Saint Germain heeft deze week fors in de buidel getast voor de komst van twee spelers. De vraag is nu of ook de clubs in de Eredivisie dat gaan merken.

Paris Saint Germain is alleenheerser in de Franse Ligue 1. Deze zomer lijkt de ploeg alleen maar sterker te worden. Het contracteerde met Alex Telles één van de beste linksbacks van Europa. De Braziliaanse back komt voor 25 miljoen euro over van de Portugese topclub FC Porto. Daarnaast kondigde PSG ook aan dat Mauro Icardi ook komend seizoen actief is in Parijs. De aanvaller werd het afgelopen seizoen gehuurd van Internazionale met koopoptie. Deze is nu voor ruim 50 miljoen euro gelicht.

De grote vraag is nu of ook de clubs in de Eredivisie gaan merken dat het geld op de transfermarkt weer rolt. In eerste instantie zal de impact klein zijn. FC Porto zal zijn geld gaan investeren in de Zuid-Amerikaanse competities, in de eigen LIGA NOS of vanwege alle corona-perikelen nog even op zak houden. Nederlandse clubs zullen weinig hebben aan deze vrijgekomen gelden. Tegelijkertijd betekent het aantrekken van Telles door Paris Saint Germain dat andere Europese topclubs naar een andere linksback moeten gaan kijken. Telles stond net als Grimaldo (Benfica) en Tagliafico (Ajax) bovenaan het lijstje. Onder andere de Spaanse topclubs en Chelsea zijn nog op zoek naar een linskback. Prijskaartje Tagliafico is 25 miljoen euro. De afgelopen jaren investeerde Ajax in Nederlands talent en mogelijk dat dat ook dit jaar gaat gebeuren.

Die andere transfer, van Icardi naar Parijs, zal sneller voelbaar zijn. Inter gaat met geld namelijk zelf ook de transfermarkt op. Met Lukaku en de door FC Barcelona begeerde Martinez hoeft men niet direct een extra aanvaller. Internazionale heeft zijn zinnen gezet op Sandro Tonali. Een negentienjarige middenvelder van Brescia die tussen de 40 en 50 miljoen euro moet gaan kosten. Brescia lijkt komende zomer te degraderen uit de Serie A maar kan nog altijd de hoofdprijs vragen. Vrijwel elke grote club in Europa denkt aan Tonali maar momenteel heeft Inter de beste papieren. Brescia zal de transfersom vrijwel zeker investeren in eigen land. En laat clubs als Udinese, Bologna en Atalanta Bergamo nu juist vaak in de Eredivisie shoppen. Mogelijk zien we hier dus al snel een domino beweging.