Kroatische middenvelder opnieuw onderweg naar SC Heerenveen

Foto: Marco Oomen Fotografie

SC Heerenveen zit niet stil op de transfermarkt. Siem de Jong werd al aangetrokken. De komst van de Kroatische middenvelder Tibor Halilovic is in de maak. Daarnaast moet er nog een reservedoelman komen.

De 25-jarige Tibor Halilovic was afgelopen zomer al dichtbij een overgang naar Friesland. Naar verluidt was SC Heerenveen toen dichtbij een transfer van circa 1.5 miljoen euro. De middenvelder van HNK Rijeka raakte echter zwaar geblesseerd. De contacten bleven warm. Inmiddels is de knie van Halilovic volledig hersteld. Hij speelde zelfs mee voor Rijeka in het Europa League duel tegen AZ. Voor SC Heerenveen het signaal om terug te keren.

Volgens Kroatische media zouden SC Heerenveen en Rijeka het opnieuw eens zijn geworden over een transfersom van 1.5 miljoen euro. Reon Boeringa, journalist van Voetbal International, meldt op Twitter dat dit bedrag een stuk lager is. Halilovic heeft bij Rijeka nog een contract tot eind dit seizoen. Wel heeft de Kroatische topclub een optie voor nog één jaar.

De voormalig speler van Dinamo Zagreb en Wisła Krakau moet in Friesland het middenveld versterken. Er is geen concurrentie voor Rodney Kongolo, terwijl de kans groot is dat na dit seizoen Joey Veerman vertrekt.