Kuipers houdt conditie op peil bij MVV

Credits: Marco Oomen Fotografie

Nick Kuipers traint deze maand mee bij MVV. De 28-jarige verdediger staat onder contract bij het Indonesische Persib Bandung. De competitie in Indonesië ligt echter al enige tijd stil. Door het steeds oplaaiende coronavirus is de competitiehervatting al een paar keer uitgesteld.

Dagblad De Limburger meldt dat Kuipers nu zijn conditie op peil kan houden bij zijn oude club. Kuipers speelde jarenlang in Maastricht voordat hij in 2017 naar ADO Den Haag trok. Na twee seizoenen in de Residentie werd Persib Bandung zijn nieuwe werkgever. De club is één van meest populaire clubs van het voetbalgekke land maar was bij de komst van Kuipers aanvankelijk geen hoogvlieger. Langzaam groeide het naar de subtop. Bij het stopleggen van de Indonesische competitie stond Persib Bandung eerste. Er waren toen pas drie speelrondes gespeeld.

Naast Kuipers speelt ook Geoffrey Castillion bij de koploper van Indonesië. Het is onbekend hoe de aanvaller zich fit houdt. De topscorer van de Indonesische competitie is Wander Luiz. De ploeggenoot van Kuipers en Castillion scoorde 4 keer in 3 duels.