Kuyt heeft andere zorgen dan Feyenoord: Katwijker gaat scheiden

Credits: Eredivisie

De afgelopen maanden was er veel te doen over de keuzes van Dirk Kuyt bij Feyenoord. Nu bleek er op de achtergrond iets heel anders te spelen. De 104-voudig international van het Nederlands Elftal gaat scheiden van zijn vrouw Gertrude. En dat zet een aantal zaken toch heel anders in zijn perspectief. De komende maanden wil hij vooral tot rust komen.

Na zijn afscheid met de titel bij Feyenoord ging hij in de zomer van 2017 direct aan de slag met zijn trainerscursus. “Een ander zou misschien één avond op het veld gaan staan bij Quick Boys, ik stond er meteen drie avonden en was er op zaterdag bij de wedstrijd bij. Ik heb nu eenmaal die drive om alles maximaal te doen”, aldus een openhartige Kuyt in gesprek met De Telegraaf. Daarna ging Kuyt direct aan de slag bij de jeugdopleiding van Feyenoord. “Dan kom je er op zeker moment achter dat je jezelf verliest. Ik zit in een heel heftige periode.”

Dirk Kuyt wil er nu vooral zijn voor zijn ex-partner Gertrude en hun kinderen. Kuyt: “Het is een verdrietige situatie waarin het gezin en ik zitten. Zowel Gertrude als ik moet het uit elkaar gaan verwerken en ik moet zorgen dat het ook voor de kinderen een goede plek gaat krijgen. Het is de zwaarste periode in mijn leven. Maar ik ben een strijder, altijd geweest. Ik moet er doorheen.”

De afgelopen periode waren er hardnekkige verhalen dat Dirk Kuyt in de zomer van 2021 het stokje zou overnemen van Dick Advocaat. Er zou zelfs al een technische staf zijn samengestel met naast John de Wolf ook Fons Groenendijk en Henrik Larsson. Kuyt heeft wel andere dingen aan zijn hoofd en is daar helemaal niet mee bezig. De oud-speler van FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool en Fenerbahce: “Heb je het me ooit horen roepen dat ik het dit jaar of volgend jaar moet overnemen? Wanneer dat is, is nu helemaal niet belangrijk. Dick Advocaat is trainer van Feyenoord en hij krijgt alle ruimte om zijn ding te doen. Gaat hij volgend jaar wéér verder, hartstikke goed.”

Het plannen van zijn droombaan is sowieso lastig. Eerder zou Kuyt worden voorbereid op het trainerschap komende zomer. Kuyt: “Gio zou nog een jaar langer blijven. Die stopte toch en toen kwam Jaap Stam.” Vervolgens werd Jaap Stam voor meerdere seizoenen aangesteld. Kuyt: “Dan word jij na die tijd trainer, zei Martin (van Geel, voormalig technisch directeur, red.).”

Onder leiding van Dick Advocaat maakt Feyenoord weer indruk. Kuyt: “Dick is het beste wat Feyenoord kon overkomen. Hij heeft van een heel moeilijke situatie een geweldige situatie gemaakt. Er is alle reden om hem het huzarenstukje, dat hij aan het leveren is, af te laten maken.” Opvallend genoeg zagen zowel Kuyt als Advocaat een assistent-rol voor de Katwijker niet zitten. “Dick doet zijn eigen ding met zijn eigen staf. We doen allebei wat het beste is voor Feyenoord. En ik moet mij zelf verder ontwikkelen.”