Kuyt wordt geen assistent van Advocaat

Credits: Eredivisie

Dirk Kuyt wordt geen assistent van Dick Advocaat bij Feyenoord. Door het vertrek van Said Bakkati naar FC Cincinatti komt er een plek vrij in de technische staf maar Kuijt voert zijn eigen weg. Dat verklaren zowel technisch directeur Frank Arnesen als Kuyt’s zaakwaarnemer Rob Jansen in het Algemeen Dagblad.

Kuyt blijft komend seizoen aan als trainer van Feyenoord onder 19 en heeft ruimte om ook in de keuken te kijken bij een aantal buitenlandse clubs. Daarnaast zal hij nauw gaan samenwerken met technisch directeur Frank Arnesen. Het zijn ook deze redenen waarom Kuyt eerder niet inging op een voorstel van Feyenoord om het nieuwe Onder 21 team te leiden. Kuyt wil nog een seizoen de scepter zwaaien over Onder 19 om vervolgens Dick Advocaat in De Kuip op te volgen.

Wie de opvolger van Bakkati bij Feyenoord moet worden is nog onduidelijk. Met John de Wolf en Cor Pot heeft Feyenoord al twee assistenten in huis. Bakkati kwam vorig jaar zomer op voorspraak van Jaap Stam naar Feyenoord. In Rotterdam-Zuid was hij verantwoordelijk voor standaard-situaties, zoals vrije trappen en corners. Die rol werd voor de komst van Bakkati ingevuld door Denny Landzaat. Na het vertrek van Stam moest Landzaat samen met Van Gastel het veld ruimen.

De beoogde trainer van Onder 21 is de 54-jarige René van Eck. De voormalig trainer van onder meer FC Den Bosch, FC Luzern, Carl Zeiss Jena en FC Thun liep het afgelopen seizoen sinds januari al rond op Varkenoord om jeugdtrainers te ondersteunen. De nieuwe Onder 21 competitie geeft Feyenoord de kans om uiteindelijk in de voetbalpiramide in te stromen. Een kampioenschap bij Onder 21 leidt namelijk tot een promotie naar de Tweede Divisie.