Kylian Mbappé op FIFA 21 cover

Niet Cristiano Ronaldo, Lionel Messi of Virgil van Dijk maar Kylian Mbappé zal de cover sieren van de populaire voetbalgame FIFA 21. De ster van Paris Saint-Germain volgt daarmee niet alleen Eden Hazard op die de cover van de standaard editie van FIFA 20 siert. Mbappé verschijnt ook op de covers van de Champions Edition en Ultimate Edition. Bij die eerste stond onze landgenoot Virgill van Dijk bij FIFA 20 op de cover.

De makers achter de populaire FIFA serie, EA Sports, maakten het nieuws vandaag bekend. De game is vanaf 6 oktober 2020 beschikbaar. Al kan je via EA Access al eerder het spel spelen. Ook een Champions Edition of Ultimate Edition geeft je eerder toegang. Voor Mbappé is het een droom die uitkomt. “Om op de cover van FIFA te staan, is een droom die uitkomt”, laat hij in een reactie weten. “Van mijn tijd bij Bondy en Clairefontaine tot aan het WK, dit is voor mij weer een belangrijke mijlpaal. Ik speel het spel al sinds mijn kindertijd en ik voel me vereerd om een hele nieuwe generatie voetballers te vertegenwoordigen. Daarnaast is het geweldig om voetballers te vertegenwoordigen en in dezelfde groep te zitten als vele andere geweldige spelers met wie ik deze eer nu deel.”

Mbappé siert de Global Cover. Het is niet uitgesloten dat landen ervoor kiezen om een lokale sterspeler te gebruiken voor de cover van specifieke edities.