La Liga lonkt voor Renato Tapia

Renato Tapia heeft de clubs voor het uitkiezen. De international van Peru zag eerder zijn contract door Feyenoord niet verlengd worden. Tapia kan nu transfervrij de overstap maken naar een andere clubs.

In het rijtje van clubs die belangstelling staat nu ook Celta de Vigo.  Dat is volgens AS direct ook de clubs die het meest concreet is. Celta de Vigo maakt een moeizaam seizoen door in La Liga, het staat slechts zeventiende. In het restant van La Liga zal er tegen degradatie gevochten moeten worden. De nummers 18, 19 en 20 degraderen van het hoogste niveau in Spanje. Celta de Vigo heeft slechts een puntje voorsprong.  Meest bekende speler van Celta de Vigo is Spaans international Iago Aspas.

Eerder werd Tapia al in verband gebracht met de Argentijnse topclub Boca Juniors en de Schotste topclubs Glasgow Rangers en Celtic. Daarnaast werd Tapia al eens in verband gebracht met Betis Sevilla. De toegenomen interesse voor Tapia leidt ongetwijfeld tot een mooi bedrag aan tekengeld en een langdurige verbintenis. Opvallend, aangezien hij bij Feyenoord de afgelopen seizoenen geen vaste waarde was. Zijn positie in het nationale team van Peru kwam echter niet in gevaar. En keer op keer wist hij het vertrouwen van bondscoach Ricardo Gareca niet te beschamen. Dat leidt nu dus tot een mooie transer.