Laatste hobbel voor FC Emmen en EasyToys weggenomen

Bron: Twitter FC Emmen

Een opsteker voor FC Emmen en daarmee het hele betaald voetbal. Door een verandering in de regels rondom sponsoring hebben clubs meer mogelijkheden én zijn ze niet langer afhankelijk van de KNVB.

Eerder dit jaar blokkeerde de KNVB nog de sponsoring van EasyToys aan FC Emmen. EasyToys, een webwinkel voor seksspeeltjes, kon onmogelijk een voetbalclub sponsoren. Uiteindelijk draaide KNVB na veel publieke commotie die beslissing terug. EasyToys en FC Emmen hadden een enorme publiciteit te pakken. Tegelijkertijd betrof het een toegestane pilot van één seizoen. Dat obstakel is nu weg. Het ligt voor de hand dat EasyToys en FC Emmen binnenkort een jarenlange samenwerking gaan aankondigen.

De beslissende stem vanuit de KNVB, en bijbehorende toetsingscriteria vanuit het Sponsoringreglement Betaald Voetbal zijn geschrapt. De macht ligt nu bij de club. Alleen de nationale Reclame Code Commissie kan een sponsordeal nog blokkeren. Zo is het in Nederland op dit moment nog niet mogelijk om een buitenlandse gokpartij of alcoholproducent op je shirt te hebben.

En EasyToys? De webwinkel voor vibrators en glijmiddel is opgelucht. “We zijn blij dat we de discussie zijn aangegaan, taboes hebben doorbroken en er op een goede manier zijn uitgekomen”, aldus directeur Eric Idema van EasyToys. “Het is goed dat een externe, onafhankelijke partij hier in het vervolg over gaat.”

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: Laatste hobbel voor FC Emmen en EasyToys weggenomen | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.