Lang voor zes miljoen euro naar Club Brugge

Ajax en Club Brugge hebben de transfer van Noa Lang bevestigd. De jeugdinternational wordt door Club Brugge gehuurd met een verplichte optie tot koop. Dat heeft vooral te maken met het feit dat Club Brugge op dit moment niet de middelen heeft om de transfersom op te hoesten.

De 21-jarige Lang vertrok in januari op huurbasis naar FC Twente. Daar maakte hij voor de coronastop indruk, Net als dat Lang zich ook in de voorbereiding liet gelden. Toch leidde dat niet tot veel speelminuten toen het seizoen eenmaal was begonnen. Daarmee komt er nu met zijn transfer naar de Pro League een voortijdig einde aan de tijd van Lang in Amsterdam. De kans op speeltijd in de Johan Cruijff ArenA werd door een aantal aankopen steeds kleiner. Nu kiest Lang dus voor zijn eigen loopbaan.

Club Brugge zal volgend jaar zomer 6 miljoen euro aan Ajax overmaken. Een gedeelte hiervan zal Ajax moeten afstaan aan Feyenoord, waar de Rotterdammers een groot gedeelte van zijn jeugd speelde. In Brugge ligt voor Lang een contract tot de zomer van 2024 klaar. Lang gaat met Club Brugge de Champions League in. Club Brugge treft in haar groep Zenit Sint-Petersburg, Borussia Dortmund en Lazio Roma.